Worden jullie ook zo blij van die prachtige Ikea Hacks op Pinterest? Een tijdje geleden kwamen we deze tegen van een Duitse interieurontwerper en we delen deze graag met jullie.

Met een beige linnen lint heeft ze van de Flisat wandplank van Ikea een mooie wandopberger gemaakt. Met een paar aanpassingen wordt het een blikvanger in je woonkamer, halen of keuken!

 

Wat heb je nodig:

– Flisat wandopberger klik hier
– Een elektrische tacker
– Jute of linnen band +/- 6 meter klik hier

Het is even zoeken naar het juiste lint. Dit is persoonlijk, houd je meer van een grof lint of juist wat fijner? Je kunt ook webbing, katoenen lint of leren lint gebruiken. Het lint op de foto’s is 4 cm breed, maar je kunt gebruiken wat je wilt. Een smaller lint staat ook mooi. Zorg er alleen voor dat je meer meters lint neemt dan je nodig hebt.

 

Werkwijze:

1. Zet eerst de plank in elkaar en knip je linten op maat. Het beste is om ze uit te leggen zoals je ze wilt bevestigen en ze op die manier af te meten. Dan kun je alle andere linten op dezelfde lengte knippen. Je hebt twee lange linten nodig en verschillende korte.

2. Vervolgens niet je met een elektrische nietmachine de korte bandjes één keer aan de ronde staaf (binnenkant) en aan de onderkant of de achterkant.

3. Daarna kan je gan rijgen met de twee lange linten. Leg het lint om en om over en onder het korte lint. Zo ontstaat vanzelf het patroon.

4. De twee lange linten moet je ook goed opspannen en weer aan de achterkant vast nieten.

 

 

 

 

 

Stijl je wandrek af met mooie design boeken / tijdschriften, fotolijsten of een mooi vaasje met bloemetjes. En Voila!