Een nieuwe slaapkamer inrichten of je oude een update geven is niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk. Alles in jouw slaapkamer heeft namelijk héél veel invloed op jouw nachtrust. Maar waar moet je beginnen voor een slaapkamer met super rustgevende feeling?

Maak kennis met Feng Shui (spreek uit: feng sjwee)

Het is veel meer dan twee moeilijk uitspreekbare woorden! haha.. Het is namelijk een hele handige guideline voor een fijne leefomgeving. Het eeuwen oude filosofie waarin de leefomgeving een grote rol speelt. Deze zou namelijk je gevoel én je geluk kunnen beïnvloeden. Kan geen kwaad om het uit te proberen lijkt mij?! Lees dus even onze volgende tips door!

1. Zorg voor zo min mogelijk stress in de slaapkamer…

Dit klinkt moeilijker dan het is! Zorg dat je volle wasmanden, rommelige stapels kleding en andere dingen die jou afleiden van het slapen buiten je slaapkamer houdt. > Houd je rommel buiten het zicht 😉

2. Geen tv.

Tjah, ik heb het eigenlijk zelf ook! Maar het aller-allerbeste is geen tv op je slaapkamer.. Dit is funest voor je nachtrust.

3. Materialen

Kunststof en metaal zijn materialen waar we blijkbaar en beetje onrustig van worden. Ze komen koud en hard (en zijn dat vaak ook), niet de vide die je in je slaapkamer wilt.

4. Denk goed na over waar je je bed neer zet

Wist je dat lekker slapen ook heeft te maken met hoe veilig je je voelt? Dat lukt het best als je je bed zó neerzet, dat je zicht hebt op de deur. Waarom dat zo fijn is, heeft met vroeger te maken. Als je altijd zicht hebt op de in- en uitgang van jouw verblijfplaats, heb je het direct door als iets of iemand je probeert te besluipen. Je kunt een fijne plek voor je bed kiezen door eerst op allerlei plaatsen in je slaapkamer te gaan staan. Vanuit waar kun je de deur goed zien? Op welke plek voel je je het prettigst? Voilà, dat wordt dé plek voor jou bed.

Rekening houden met kleuren die je in je slaapkamer gebruikt.

Zo gek klinkt het niet toch? Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen met een blauwe kleur in de slaapkamer gemiddeld beter én langer slapen dan mensen met een andere kleur in de slaapkamer. Een andere aanrader is de kleur geel en / of groen! Meer hierover weten? Wij helpen je graag verder!

Maar wat is nou het belangrijkste in een fijne slaapkamer?

Natuurlijk, het bed! Dit meubel is prominent aanwezig in je slaapkamer en bepaalt dus voor een groot deel hoe het er daar uitziet. Maar kies een bed nooit uit omdat het mooi of lekker betaalbaar is, maar omdat je er goed op kunt slapen. Een goed matras is het belangrijkste voor een goede nachtrust.

Fijne ruimte

Wat de Feng Shui guidelines ook zijn, uiteindelijk is het aller belangrijkste dat de slaapkamer voor jou prettig aanvoelt. Wil je graag de Feng Shui in jouw slaapkamer terug laten komen? Neem contact met ons op!