Raambekleding… Het is me wat. Het is zelfs één van de onderwerpen die mijn opdrachtgevers / klanten het allerlastigst vinden, en een reden om mij in te huren. Want wat past nou bij elk raam? En wat past helemaal niet? Ga je voor een verduisterende stof of is dat helemaal niet nodig? In deze blog neem ik je mee aan de hand van keuzes voor verschillende opdrachten.

 

Gordijnen in de eetkamer & slaapkamer

In de eetkamer en in de slaapkamer kies ik vaak voor gordijnen vanaf de vloer tot aan het plafond, en over de gehele breedte van de wand. Hiermee wordt mooi de hoogte en diepte van de kamer benadrukt. Daarbij zorgt deze breedte ervoor dat je overdag, wanneer je zoveel mogelijk daglicht naar binnen wilt hebben, de gordijnen niet deels voor het raam hoeft te hangen. Daarnaast kiezen we wanneer het mogelijk is zoveel mogelijk voor een wave-gordijn, met als reden dat dit er stijlvoller uitziet dan een ‘gewone’ plooi.

In de eetkamer is het niet nodig om verduisterende gordijnen toe te passen, dus hier kiezen we vaak voor een vitrage (licht-doorlatend gordijn). Zo zit je niet gelijk in een donkere kamer, maar kun je overdag wel de gordijnen sluiten om het harde zonlicht tegen te houden.

 

Tip : Een mooie linnenlook in een neutrale beige tint past eigenlijk overal bij! Wanneer je van verandering houd wat betreft muurkleuren is het een slimme keuze om voor een neutrale tint te gaan.

In de slaapkamer is het wel belangrijk om voor een helemaal verduisterend gordijn te gaan. Dit kan door de stoffen te laten voeren, dat kan bij bijna alle gordijnstoffen!

Tip : Kies hier juist wel voor een donkere tint. Een wat donkerdere tint qua stof heeft een fijn en knus effect in de slaapkamer, en zorgt ervoor dat de kamer nog donkerder wordt!

Mix & match met soort & kleur

Maar durf ook zeker te combineren! Dat geeft een warme en stijlvolle look. Je kunt in de slaapkamer en woonkamer bijvoorbeeld een rolgordijn combineren met een overgordijn of inbetweens. Het rolgordijn is ideaal voor privacy overdag en het overgordijn maakt de kamer sfeervol zodra de avond valt.

Tip: Je houdt de ruimte rustig door te kiezen voor ton-sur-ton, passend bij de meubels en accessoires van je interieur.

 

Zacht & Romantisch

Horen zachte materialen en warme, lichte tinten meer thuis in jouw interieur? Kies dan voor vouwgordijnen! Ze passen perfect bij een vintage of romantische woonstijl

Hulp bij het kiezen van je raambekleding?

Het kan best lastig zijn om raambekleding te kiezen die bij de ruimte en jouw stijl past. Wij helpen je graag! Neem direct contact met ons op.