Ons humeur wordt beïnvloed door talloze factoren. Een goede nachtrust is essentieel, het zien van de zon die begint te schijnen geeft automatisch een glimlach op ons gezicht, terwijl langdurig in de file staan ons juist chagrijnig maakt. Dit alles lijkt logisch. Wist je dat jouw interieur ook een enorme invloed heeft op je gemoedstoestand?

Tip 1: Ruim op!

Het spreekt voor zich dat thuiskomen in een rommelig huis direct je humeur kan verpesten. Na een vermoeiende dag werken is het laatste wat je wilt doen opruimen. Maar, wat als ik je zou vertellen dat er een slimme oplossing is? Een oplossing die ervoor zorgt dat je nooit meer tijd hoeft te verspillen aan opruimen.

Stel je voor…. thuiskomen in een georganiseerd paradijs. Alles op zijn plek, netjes en overzichtelijk. Een plek waar je direct tot rust kunt komen en kunt genieten van je vrije tijd. Dat klinkt toch als een droom die uitkomt?

Ga eens op zoek naar een op maat gemaakte kast. Deze kunnen volledig aan jouw wensen en voorkeuren voldoen. Of je nou een minimalist bent, een verzamelaar of gewoon behoefte hebt aan extra ruimte, het is voor iedereen een perfecte oplossing. Je zult versteld staan van de rust en harmonie die ontstaat wanneer alles georganiseerd is.

Je verdient het om thuis te komen in een oase van rust en orde!

LEONIES KLEUREN TIPS

  • Rood in een interieur komt al snel dominant over. De kleur is wel ideaal voor een uitnodigende en/of intieme sfeer.
  • Oranje is een stimulerende en rijke kleur, maar niet zo overheersend als rood. Net als geel geeft deze kleur je energie. Combineer oranje met aardetinten om overstimulering te voorkomen.
  • Geel in je interieur maakt je blij! Het is een fantastische kleur om donkere kamers wat mee op te lichten, omdat geel licht reflecteert. Ook bij geel geldt: gebruik het met mate, anders heeft het een vermoeiend effect.
  • Groen geeft hoop- en rustgevend en bovendien goed voor je concentratie: groen is een alleskunner.
  • Blauw is het nieuwe wit: je kunt het goed combineren en is niet snel overheersend. Te veel blauw in je interieur kan echter deprimerend werken.
  • Wit in je interieur oogt modern. Te veel wit is vermoeiend. Toch een geheel witte kamer op het oog? Ga dan op zoek naar verschil in de texturen en materialen die je gebruikt.

Voeg planten toe aan je interieur!

Laat de groene oase van rust je stress verminderen! Breng de natuur naar binnen in je huis. Het toevoegen van planten en bloemen hier en daar zorgt voor een positieve stemming. De kleur groen van planten brengt een gevoel van kalmte in je woonkamer. Niet alleen dat, maar groen heeft nog een extra voordeel: het bevordert de concentratie in je bijvoorbeeld je kantoor / werkgedeelte in je woonkamer. Dus waar wacht je nog op? Haal snel wat planten in huis en ervaar direct de positieve impact op je gemoedstoestand en productiviteit.

Biophilic design

Ben je al bekent met dit concept? Dit concept draait om het naadloos integreren van de natuur in jouw interieur. Wij als interieurontwerpers / interieuradviseurs omarmen deze stroming, we geloven sterk in de innige band tussen onze behoeften en ons welzijn met de natuur. Stel je voor: het toevoegen van weelderige planten, het gebruik van organische vormen, het omarmen van natuurlijke materialen en het omhelzen van zachte, rustgevende kleuren. Dit creëert niet alleen een warme en uitnodigen atmosfeer in jouw huis, maar biedt ook bewezen voordelen voor jouw welzijn! Het draagt bij aan een betere luchtkwaliteit, verminderd stress en geven het algemene gevoel van comfort en welzijn.

Verrijk jouw leven met de helende kracht van natuur in jouw eigen biophilic design interieur.

Wil je ook graag dat je interieur een inspirerende en positieve sfeer uitstraalt? Bij The Trend Studio zijn we er om met je mee te denken en een interieur te ontwerpen dat perfect aansluit op jouw wensen!