Maak van je tuin een verlengstuk van je huis. Zelfs een klein balkon of terras wordt een chique oranjerie of palmenhuis met de juiste planten en tuinmeubels. 

Ligplaats

Buitenmeubels van natuurlijke materialen zoals rotan en jute creëren sfeer en ogen een stuk lichter dan hardhout of kunststof. En dat zijn ze ook zeker: lichter. Je sleept ze overal mee naartoe – ook naar dat ene idyllische plekje in je tuin. 

De Bloomingville Dione ligstoel is gemaakt van rotan en metaal. De rugleuning is inklapbaar. Maak de stoel comfortabel door kussens erop te plaatsen. 619,- euro

The Trend Studio - Tuinlamp Westwing
Trend Studio - Westwing Tuinlamp Niza

Tuinlamp Niza – Westwing – heeft een tooi van natuurlijke vezels en een oplaadbare lamp die met een magneet aan de kap kleeft. Hij is in twee hoogtematen beschikbaar. Met afstandsbediening 459,- euro

LEONIES KAMERPLANTEN TIPS

  • Het begint met aandacht. Hoe meer je met je planten bezig bent, hoe beter je ervoor gaat zorgen Er bestaat geen gouden formule, zoals één keer per week water geven. Kijk bijvoorbeeld hoe de platen erbij staan, voel aan de aarde of deze droog of vochtig is.
  • Let er op of de plant op de goede plaats staat, of hij niet teveel of juist te weinig licht krijgt.
  • Mooie combinaties krijg je door met verschillende hoogtes en breedtes te spelen. Dat geeft een groots effect. Zelf zet ik bijvoorbeeld de kentiapalm graag naast de grootbladige gatenplant (Monstera) en dan een wat smaller middenmoot erbij, zoals de Dieffenbachia.
  • Combineer op bladkleur, zoals de Philodendron micans, die bladeren met een rode onderkant heeft, met de Calathea medaillon, die dat ook heeft.
  • Wil je je echt laten omringen door groen? Ga dan voor hangplanten in de boekenkast en bungelend voor het raam, een plant met grote bladeren op de vloer en planten vind de vensterbank en op tafel.

Trend Studio - Fatboy Jolly Trolly

Fatboy Jolly Trolley, een mobiel tafeltje, verlichting en opberger in één! 899,- euro

Fermob Surprising - Trend Studio

Het comfort van deze schommelstoel gaat je ongetwijfeld verrassen. Fermob Surprising 479,- euro

HK living Floreale - Trend Studio

Parasol Floreale van HK living ontfermt zich als een omaatje over het terras. 395,- euro

TUINKAMER TIPS

Iets waar wij liever niet aan willen denken, maar laten we eerlijk zijn: het buitenleven brengt nou eenmaal een aantal praktische zaken met zich mee. Onze vriendelijke insectenvriendjes, schoenzolen vol met bagger, ook dit hoort helaas allemaal bij het buitenleven. Het belangrijkste van een tuinkamer is dat je zo goed mogelijk van de tuin wilt kunnen genieten. Met wat voor doel maak jij deze tuinkamer? Ben je graag met groente en fruit bezig, planten stekken, kweken en oogsten? Creëer dan een mooi plekje voor een eventuele ompottafel, of doe eens gek en ga voor hele een kas als tuinkamer! Denk ook zorgvuldig na over waar je wat plaatst. Een open haard plaats je bijvoorbeeld niet aan de gevelzijde van de woning, maar juist aan de zijde van de tuin. Wanneer je dan tijdens de koude dagen rond de haard zit, geniet je nog lekker van uitzicht van de tuin.

Tuinkamer tips - Trend Studio
The Trend Studio - Tuinkamer tips

Hoe hebben jullie de tuinkamer ingericht? Of heb je nog geen tuinkamer maar zou je graag zien hoe het toegepast kan worden aan jullie huidige woning? Wij tekenen en ontwerpen graag jullie ideale tuinkamer!